010 477 17 77
mail@abr-online.nl
Joke Bruijs

Joke Bruijs is een allround artieste die (bijna) álles kan. Zij zingt de sterren van de hemel en is een veelgevraagd actrice voor zowel theater, televisie als filmproducties. .

THEATER
Zij begon op 15-jarige leeftijd aan optredens met radio-orkesten als: Het 'VARA dansorkest', 'The Skymasters' en het fameuze orkest 'The Ramblers'. Een fantastische start van haar carrière die snel gevolgd werd door Theatercomedy producties met o.a. Jan Blaaser, de Mounties en Mini & Maxi! Ook speelde zij in twee producties van de legendarische cabaretgroep Don Quishocking en de Andre van Duyn Revue.  

Ook op musical gebied heeft Joke zich bewezen in programma's als: 'Kaat Mossel' (1994), 'Mooi Katendrecht' (1996), en speelde zij een prachtige hoofdrol in de productie 'Blood Brothers'. 

SOLO PROGRAMMA'S
Ook haar solocabaretprogramma's 'Hemelsbreed', 'Joke Bruijs zingt d'r moerstaal', 'Helpers weg eerste ronde' en 'Gepeperd' waren een groot succes.

TELEVISIE
Joke Bruijs was jarenlang te zien in de TV serie 'Toen was geluk heel gewoon' (best bekeken Nederlandse comedy-serie sinds jaar en dag). Deze serie won in 1999 de Acadamy Award en de prestigieuze Televizierring.

HUIDIGE SUCCES
Het meest recente succes is haar hoofdrol in de theatervoorstelling 'De Oasebar' Deze voorstelling, samen met Gerard Cox ging in februari 2016 in premiere. 

Maar zingen blijft de grootste passie van Joke Bruijs. Zij treedt nog veelvuldig op met haar jazztrio en is doet zij vele gastoptredens als zangeres met o.a. het Metropole orkest. 

Joke Bruijs is solo te boeken als 'tape-act' of met haar trio.  

Artiesten overzicht