010 477 17 77
mail@abr-online.nl
Frédérique Spigt

N.a.v. optreden in Exit (Frédérique Spigt zingt o.a : Del Shannon, ‘runaway' & Rod Steward ‘The first cut is the deepest') stelt voormalig "the health band" gitarist Peter van Gameren voor om een band the beginnen. Deze band met Fré als leadzangeres krijgt de naam "I've got the bullets". Een naam gehaald uit de film "Rebel without a cause" waarin James Dean deze woorden wanhopig roept in de slotscène. "I've got the bullets" wordt derde bij de Grote Prijs van Nederland. Met een platencontract bij CBS op zak duikt I've got the bullets samen met producers Tjeerd van Zanen en Michel van Schie de studio's in waar de elpee "I've got the bullets" wordt opgenomen.

De single "In the middle of the night" behaalt de 36e plaats in de Top 40. De tweede single "It should have been me" blijft steken op de 5e plaats in de Tipparade. Frédérique maakt deel uit van de gelegenheidsformatie "Girls wanna have fun" , een 15-koppige vrouwenformatie. De band vindt het samenwerken zo leuk dat ze nadien nog geregeld samen optreden.

Een nieuwe band wordt opgericht: "A Girl Called Johnny" De cd "Cry for the moon" wordt geproduceerd door Jim Sullivan and Derek Lawrence en opgenomen in Hamburg. Er komen een drietal singles uit. Frédérique doet mee met het Nationale Songfestival met het nummer "Mijn hart kan dat niet aan". Hiermee wordt ze bij de vakjury 2e, maar als de publieks-stemmen erbij opgeteld zijn, eindigt ze op een 3e plaats.

Op 27 februari 2001 ontvangt Fré een Edison voor haar album "Droom". Het lied "Rotterdam" wordt ten gehore gebracht bij de opening van Stichting Rotterdam 2001, culturele hoofdstad van Europa. Deze bijzondere uitvoering met groots Rotterdams Mannenkoor verschijnt op de cd-single "Rotterdam". Dit brengt het aantal singles afkomstig van het album "Droom" op drie. Begin oktober 2008 de release van het nieuwe album "Vreemd". Een jubileum want het is het 10de album, beginnende vanaf de LP 'I've got the bullets'. Op het album staan, op veler verzoek, de liedjes VREEMD (naar Piazzolla & Grace Jones) en HELLO BLUEBIRD (Cliff Friend).