010 477 17 77
mail@abr-online.nl
The Amazing Stroopwafels

Al sinds 1979 laten The Amazing Stroopwafels de vonken er vanaf vliegen en zij gaan onvermoeibaar door. De groep bestaat uit Wim Kerkhof (schopt contrabas, toetsen en zang) en Rien de Bruin (gitaar, accordeon, zang) meestal bijgestaan door Arie van der Graaf op de elektrische gitaar. Op straten en op pleinen (nog steeds!), maar ook in café's, dierentuinen, bedrijfsopheffingen, de metro, sauna's, theaters, blusboten, hengelsport- en aquarium-verenigingen spelen ze, ja, zelfs bij mensen thuis. Het direct contact met het publiek staat voorop en daarom mijden ze menselijke oceanen, zoals megadisco's of popfestivals. Op radio en TV zijn ze regelmatig te zien en te horen.

Op 21 maart 1979 gaan Wim Kerkhof en Fred Piek met elkaar in zee, over de naam wordt niet lang nagedacht: The Amazing Stroopwafels! Ze spelen op straat, op de Lijnbaan in Rotterdam, en tegelijk ook in zaaltjes, café's en clubs, met, Nederlands- en Engelstalig, eigen repertoire.

Het zilveren jubileum werd in maart 2004 gevierd met optredens in het Bibliotheektheater in Rotterdam, en in het najaar wordt een korte theatertournee gehouden. Van de straat? Nee, want vervolgens spelen ze weer voor.....studenten, huisvrouwen, bejaarden, hockeyclubs, stakende ambtenaren, computerbedrijven, buurtcafe's, diploma uitreikingen, minitheaters, wielerverenigingen, ziekenhuizen en liften.

De laatste jaren zijn de Amazing Stroopwafels regelmatig in de Nederlandse theaters te zien.

Artiesten overzicht