010 477 17 77
mail@abr-online.nl

ABR

Artiestenbureau Rotterdam is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het boeken en managen van 'ongewoon' entertainment: ongewoon verrassend, ongewoon origineel, ongewoon lachwekkend, ontroerend, muzikaal, krankzinnig of een combinatie daarvan.

We ontdekken zulke artiesten vaak - letterlijk- op straat: op festivals, kunstmarkten en theatermanifestaties. We zien en horen alles wat nieuw is. Alleen acts, die goed en professioneel genoeg zijn voor de ‘high standards' van de zakelijke markt, nemen wij op in ons bestand. Het artiestenbestand van Artiestenbureau Rotterdam bestaat uit een groot aantal bekende en minder bekende acts. De groepen variëren in soort van rondlopende onversterkte muziekgroepen en acteurs tot podiumacts. Naast hun uitzonderlijke muzikale vaardigheden kenmerken de meeste groepen zich door speelplezier, stijlvolle outfit en professionele instelling. Diverse groepen uit ons bestand zijn in staat om hun repertoire aan te passen aan de doelgroep en kunnen eventueel 'op maat' gemaakte programma's verzorgen.

Wim van Herwijnen

De drijvende kracht achter het bureau is Wim van Herwijnen. Tijdens en na zijn studie filosofie aan de Erasmus Universiteit heeft hij jaren zelf als contrabassist op het podium gestaan en is in 1990 als zelfstandig boekingsbureau gestart. Als boeker heeft hij acts als Trio Hasjee, de Zwoelie Troelies, de Berini's, de Tunes en de Flamingo's tot populaire acts gemaakt.

Activiteiten

Impresario van een aantal exclusieve bij het bureau aangesloten artiesten en acts

Voor de exclusief bij Artiestenbureau Rotterdam aansloten artiesten beheren wij de agenda, sluiten namens hen de contracten af met opdrachtgevers en verzorgen de publiciteit en de financiele afhandeling. Voorts geven wij juridisch en fiscaal advies aan muzikanten en artiesten.

Entertainmentadvies en de invulling van complete programma's

Voor bedrijven en instellingen, maar ook voor cateraars en organisatiebureau's geven wij adviezen over de invuilling van het totale entertainmentprogramma. Voorop staat daarbij de doelstelling van het evenement, de doelgroep en andere factoren die bepalend zijn voor het evenement. De medewerkers van Artiestenbureau Rotterdam zijn tot in alle details op de hoogte van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de diverse acts. Doordat wij op uitsluitend op uitkoopbasis werken nemen wij bovendien de gehele administratieve verwerking van het optreden uit handen van de opdrachtgever, zodat deze niet later voor (fiscale) verrassingen zal komen te staan. Voor het overbrengen van bijzondere, belangrijke of gecompliceerde (communicatie)boodschappen schrijven wij geregeld in overleg met de opdrachtgever (podium)acts op maat. Ook voor niet exclusief bij ons bureau aangesloten acts treden wij op als intermediar.

Artiestencoördinatie tijdens het evenement zelf

Bij bijna geen enkele business of activiteit hangt het succes van zo veel factoren af als bij een evenement. Veel van deze factoren zijn te regisseren en te controleren, een aantal echter niet. Ieder evenement is anders maar voor alle evenementen geldt dat je maar één kans hebt tot uitvoering! Bij de grotere evenementen en/of indien de opdrachtgever het wenst, begeleiden wij graag zelf de artiesten. We kunnen dan flexibel inspringen op de situaties van de dag zelf, het puntje op de ‘i' zetten en onze opdrachtgever een hoop werk uit handen nemen.

Opdrachtgevers

Artiestenbureau Rotterdam is een betrouwbaar leverancier van artiesten. Wij zorgen voor heldere duidelijke afspraken over tijden, gages, licht & geluid et cetera. Wij hebben de kennis, ervaring en het netwerk en zorgen er voor dat u als opdrachtgever niet voor verassingen komt te staan!