010 477 17 77
mail@abr-online.nl
Harry-Jan Bus

Downloads

Harry-Jan Bus (1960) begon zijn carrière in 1990 met de deelname aan het cabaretfestival Cameretten in het Luxor Theater te Rotterdam. In de loop der jaren ontwikkelde hij zich tot een veelzijdige persoonlijkheid. Hij is een veelgevraagde presentator en dagvoorzitter in de regio Rijnmond. Hij volgde in het verleden de cursus (camera)presentatie aan de Media-academie in Hilversum en de post-academische opleiding Kunstmanagement aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast was hij ruim zeven jaar werkzaam als programmamaker kunst en cultuur bij Radio Rijnmond. In 2008 richtte Harry-Jan Bus, samen met Rachèl van Olm, het succesvolle Walhalla Theater op. 

Voor Harry- Jan Bus is presenteren meer dan het aan elkaar praten van de verschillende programma onderdelen. ''Je moet aanvoelen waar een zaal aan toe is. Je moet je huiswerk hebben gedaan want dat straalt vertrouwen uit. De sfeer tijdens een bijeenkomst of manifestatie goed inschatten is de helft van het werk. Het is vóór alles een vak".

Al zijn podiumervaring en journalistieke expertise stelt hij in dienst van zijn werk als presentator. Op basis van gedegen research en vakmanschap smeedt hij direct een band met zijn toehoorders. Hij wendt zijn artistieke achtergrond aan om ‘formats' te bedenken waarin de informatie van de opdrachtgever op een creatieve wijze wordt verpakt.

Een aantal van deze ‘formats' zijn in de loop der jaren zo succesvol gebleken dat ze verder ontwikkeld zijn tot op zichzelf staande concepten. Het verzonnen radiostation Radio Nova 110.3 FM dat op locatie een complete ‘live' radio uitzending verzorgt en de Razende Reporter act zijn hier twee voorbeelden van.

Van een dagvoorzitter wordt veel geëist. Hij moet op een aansprekende en onderhoudende manier het programma door de dag heen loodsen, interviews doen, forum discussies leiden, de stemming in de zaal peilen en vooral ‘de gang' erin houden. Harry-Jan Bus kan dit. Hij maakt daarbij gebruik van zijn ruime ervaring als ‘entertainer' om congressen en bijeenkomsten van de nodige pit te voorzien.