010 477 17 77
mail@abr-online.nl
De Tunes

De Tunes is een van Rotterdams meest succesvolle cabarettrio's. Bij elke gelegenheid en op elke locatie weten zij ‘in no time' een intieme theatersfeer te creëren die uniek is om bij te wonen.

De Tunes bespelen hun publiek in een aanstekelijke muziek-cabaretshow met liedjes over zeer herkenbare thema's. Daarbij nemen zij vooral zichzelf op de hak met veel mimiek en een niet na te spelen lol in hun werk. De gloedvolle meerstemmige zang wordt door de Tunes zelf begeleid op ouderwets instrumentarium zoals contrabas, ukelele en accordeon.

Het trio biedt een op maat gesneden programma dat zich specifiek richt op bedrijfsevenementen, symposia en congressen. De door de opdrachtgever aangeleverde informatie wordt tijdens hun show al improviserend verwerkt in een ongedwongen dialoog met het publiek, dat op die manier onlosmakelijk bij de voorstelling wordt betrokken. Op basis van wat er zich tijdens het optreden voordoet, kunnen zij - als ware sneldichters - in een pauzemoment een speciaal en uniek lied of gedicht tevoorschijn toveren.

Sinds de opening van het Theater Walhalla op het Rotterdamse Katendrecht zijn de Tunes daar met grote regelmaat te bewonderen. In september 2023 is hun nieuwe programma  "Niet te Missen" in premiere gegaan.

Kaartverkoop van de theatervoorstelling: www.theaterwalhalla.nl


De Tunes bestaan uit Emiel Benda (zang, contrabas en mondharmonica), Harry-Jan Bus (zang, accordeon, gitaar) en Leon Sienot (zang, gitaar en ukulele).


De Tuners brachten in totaal 9 CD's uit, waarvan de meeste inmiddels ware collectors items zijn.

Discografie:

De Tunes, Moeders Mooiste (1999)
De Tunes, De vork in de steel (2002)
De Tunes, De derde leg (2004)
De Tunes, Vier (2007)
De Tunes, Puur, met hele noten (2010)
De Tunes, Volle Bak (2012)
De Tunes, De Volgende Ronde (2015)
De Tunes, Jongens van Plezier (2018)
De Tunes , 3 op een Rij (2019)