010 477 17 77
mail@abr-online.nl
De Tunes

De Tunes is een van Rotterdams meest succesvolle cabarettrio's. Bij elke gelegenheid en op elke locatie weten zij ‘in no time' een intieme theatersfeer te creëren die uniek is om bij te wonen.

De Tunes bespelen hun publiek in een aanstekelijke muziek-cabaretshow met liedjes over zeer herkenbare thema's. Daarbij nemen zij vooral zichzelf op de hak met veel mimiek en een niet na te spelen lol in hun werk. De gloedvolle meerstemmige zang wordt door de Tunes zelf begeleid op ouderwets instrumentarium zoals contrabas, ukelele en accordeon.

Het trio biedt een op maat gesneden programma dat zich specifiek richt op bedrijfsevenementen, symposia en congressen. De door de opdrachtgever aangeleverde informatie wordt tijdens hun show al improviserend verwerkt in een ongedwongen dialoog met het publiek, dat op die manier onlosmakelijk bij de voorstelling wordt betrokken. Op basis van wat er zich tijdens het optreden voordoet, kunnen zij - als ware sneldichters - in een pauzemoment een speciaal en uniek lied of gedicht te voorschijn toveren.

Sinds de opening van het Theater Walhalla op het Rotterdamse Katendrecht zijn de Tunes daar met grote regelmaat te bewonderen. In september 2020 is hun nieuwe programma  "De Nieuwe collectie" in premiere gegaan.

Geschikt voor alle seizoenen: de Nieuwe Collectie van het muzikale Rotterdamse cabarettrio De Tunes. De gangmakers van de vrolijkheid brengen een op maat gesneden programma van hoge kwaliteit en exquise materialen : Lente frisse liedjes, vrolijke zomerse melodieën, herfstige klankkleuren en warme winterse introspectie. Ze showen het allemaal. De muziek lijkt in deze nieuwe theatershow gekleurd door de sixties en seventies maar de onderwerpen zijn zoals altijd eigentijds en alles wat zij showen behoort tot de Haut Couture. Het hoogtepunt van plezier! Emiel Benda presenteert vanachter zijn contrabas een stemmig ensemble, Gitarist Leo Sienot toont een strak gesneden suit en accordeonist/annonceur Harry-Jan Bus draagt een all-weather-pak voor alle weertypen. De Tunes geven met hun Nieuwe Collectie de richtlijnen aan voor dames- maar ook voor heren! Nu in Walhalla.Kaartverkoop vanaf 1 september via www.theaterwalhalla.nl

De Tunes bestaat uit Emiel Benda (zang, contrabas en mondharmonica), Harry-Jan Bus (zang accordeon, gitaar en ukelele) en Leo Sienot (zang, gitaar en ukelele).

De Tunes brachten in totaal 9 CD's uit, waarvan de laatste met de titel "3 op een Rij" in augustus 2019 verscheen.

Discografie:

De Tunes, Moeders Mooiste (1999)
De Tunes, De vork in de steel (2002)
De Tunes, De derde leg (2004)
De Tunes, Vier (2007)
De Tunes, Puur, met hele noten (2010)
De Tunes, Volle Bak (2012)
De Tunes, De Volgende Ronde (2015)
De Tunes, Jongens van Plezier (2018)
De Tunes , 3 op een Rij (2019)