010 477 17 77
mail@abr-online.nl
De Tunes

De Tunes is een van Rotterdams meest succesvolle cabarettrio's. Bij elke gelegenheid en op elke locatie weten zij ‘in no time' een intieme theatersfeer te creëren die uniek is om bij te wonen.

De Tunes bespelen hun publiek in een aanstekelijke muziek-cabaretshow met liedjes over zeer herkenbare thema's. Daarbij nemen zij vooral zichzelf op de hak met veel mimiek en een niet na te spelen lol in hun werk. De gloedvolle meerstemmige zang wordt door de Tunes zelf begeleid op ouderwets instrumentarium zoals contrabas, ukelele en accordeon.

Het trio biedt een op maat gesneden programma dat zich specifiek richt op bedrijfsevenementen, symposia en congressen. De door de opdrachtgever aangeleverde informatie wordt tijdens hun show al improviserend verwerkt in een ongedwongen dialoog met het publiek, dat op die manier onlosmakelijk bij de voorstelling wordt betrokken. Op basis van wat er zich tijdens het optreden voordoet, kunnen zij - als ware sneldichters - in een pauzemoment een speciaal en uniek lied of gedicht te voorschijn toveren.

Sinds de opening van het Theater Walhalla op het Rotterdamse Katendrecht zijn de Tunes daar met grote regelmaat te bewonderen. In september 2018 is hun nieuwe programma  "3 op een rij" in premiere gegaan. Vanaf september 2019 volgt de reprise van deze voorstelling met diverse nieuwe nummers. En wederom zijn de geplande voorstelling weer bijna allemaal uitverkocht. Kaarten zijn te bestellen via het Walhalla Theater.

De Tunes bestaat uit Emiel Benda (zang, contrabas en mondharmonica), Harry-Jan Bus (zang accordeon, gitaar en ukelele) en Leo Sienot (zang, gitaar en ukelele).

De Tunes brachten in totaal 9 CD's uit, waarvan de laatste met de titel "3 op een Rij" in augustus 2019 verscheen. Alle onderstaande CD's zijn te bestellen door een mail te sturen naar info@detunes.nl

Discografie:

De Tunes, Moeders Mooiste (1999)
De Tunes, De vork in de steel (2002)
De Tunes, De derde leg (2004)
De Tunes, Vier (2007)
De Tunes, Puur, met hele noten (2010)
De Tunes, Volle Bak (2012)
De Tunes, De Volgende Ronde (2015)
De Tunes, Jongens van Plezier (2018)
De Tunes , 3 op een Rij (2019)

Artiesten overzicht